Konzumní zralost: polovina října
Sklizeň: polovina října
Tvar plodu: velký oválný datlový
Barva plodu: lesklá žlutá až tmavě červeno hnědá
Dužnina: sladká, velmi chutná
Použití: kompoty, povidla, pyré, želé
Kořenový bal: kontejner
Jujuba čínská je nenáročná subtropická rostlina, v tradiční čínské medicíně užívaná již více než 4000 let. Plody obsahují antioxidanty, vitamin C, vitaminy skupiny B, karoten, dále pak draslík, železo, vápník, fosfor, hořčík, sodík, zinek, mangan, měď, kobalt a jód. Keř jujuby může dorůst do 10 metrů, roste velmi pomalu, na zimu shazuje listy a někdy mívá trochu trnité větve. Roubované odrůdy dorůstají do 3 - 4 metrů. Jujubě vyhovují teplé lokality, optimálně v nejteplejších vinařských oblastech, kde je dostatek slunečního záření a dlouhý teplý podzim, potřebný pro ideální dozrávání plodů. Na půdu si jujuba nepotrpí, dobře roste v kamenité, písčité, jílovité, vápenité či zasolené. Bez problémů přečká sucho, během vegetace pravidelně zaléváme pro dosažení vyšších a kvalitnějších úrod. Mrazuodolná do -22 °C, krátkodobě až -24 °C. Mladé rostliny po výsadbě chraňte před mrazem vhodným obalovým materiálem.
| Výška rostliny | 20-30cm\, K |
|---|